Barion Pixel
őszi tájkép réttel fákkal és lehullott levelekkel
staffi.hu magazin részlegének borítója amstaffokkal

Staffi.hu Magazin

Leírások, érdekességek, történetek az amerikai staffordshire terrier főszereplésével.
Rendszeresen jelentkezünk új cikkekkel. Ha úgy érzed, lenne egy jó ötleted, amiről szívesen olvasnál, akkor írd meg nekünk!

3 barna kutya tappancs

Dajkakutya - avagy amstaff és a gyerekek

A dajkakutya (vagy angolul nanny dog) kifejezésre többen felkapják a fejüket. Van e alapja az elnevezésnek? Miért ellenzik sokan ezt a becézést? Egyáltalán hogy viszonyul egy staffi a gyerekekhez? Ha érdekelnek a válaszok, kattints!


Amstaff és macska

Megférhet e egy háztartáson belül egy staffi és egy macska? Igazak a neten látható összebújós képek? Hogyan szoktassunk két idegen állatot? Ebben a cikkünkben a kutya-macska kapcsolaté a főszerep.


Kék színű amstaff

Azok a különleges kék staffik... De miért kék és miért nem szürke? Mitől lesz egyáltalán kék? Tényleg hajlamosabbak betegségekre? Kerülj képbe te is a kék staffikkel! Kérdések és válaszok.


Amstaff nevek

A kölyökkutya megfelelő elnevezése mindig fontos döntés egy gazdi számára. Ebben a cikkben összeszedtünk pár hasznos dolgot, ami segíthet a név kitalálásában. Bónuszként pedig összegyűjtöttünk több, mint 180 nevet, ami jól állhat egy staffordnak.


Az amstaff hírneve

Az amerikai staffordshire terrier inkább nevezhető hírhedtnek, mint híresnek. Mi áll a jelenség mögött és hogyan lehet rajta változtatni? A fajta, a média, és a gazdák felelőssége. Tudatlanság vagy szándékos hanyagság. Néhány szó a témáról.


Kutyasétáltatási etikett - Amstaff szemmel

Póráz és szájkosár használat. Kutya kaki és kutya pisi. Találkozás más emberekkel és más kutyákkal séta közben. Mi a kutyások és nem kutyások békés egymás mellett élésének záloga? Olvasd el összefoglaló cikkünk!


Kell e kertes házban lévő kutyát sétáltatni?

Az amerikai stafford mozgásigénye igen magas. De számít e valamit, hogy az udvarban egyébként is szabadon futkározó kutyát sétáltatjuk e vagy sem? Cikkünkben elolvashatod milyen igényei vannak egy kutyának, hogy lehet ezeket kielégíteni és hogy mire jó egy séta, a mozgáson kívül.


Mi a különbség a tenyésztő és a szaporító között?

Mit csinál egy tenyésztő és mit egy szaporító? 20.000 forintért tényleg tudunk vásárolni ugyanolyan minőségű amstaff kutyát, csak törzskönyv nélkül? Van előnye annak, ha a kölyök tenyésztőtől került hozzánk? Mitől lesz magasabb egy kutya ára? Cikkünkből kiderül.


Amstaff - Az igazság

Harci kutya vagy dajka kutya? A neten mind a két végletről sokat olvashatsz. A valóság persze nem ennyire sarkos. Tényleg lehetetlen az amstaffot más állat mellett tartani? Mit higgy el a sok kétes információ közül. Vérmérséklet, jellem, agresszió, nevelés. Néhány szó az amstaff jelenségről, őszintén.


Miért staffordshire az amerikai staffordshire terrier?

Többféleképpen becézik ezt a fajtát, talán pont a hosszú és sokaknak nyelvtörő neve miatt. Amerikai staffordshire terrier. De hogyan lett egy angol kutyából végül amerikai, mitől épp staffordshire és miért terrier az amerikai staffordshire terrier? Cikkünkben erre keressük a választ.


Mi a különbség az amstaff és a pitbull között?

Talán az egyik legtöbbet feltett kérdés, ami a fajtához kapcsolódik. Az amerikai staffordshire terrier és az amerikai pit bull terrier ugyanaz? Mi a különbség, ha van egyáltalán? Cikkünkből megtudhatod, hogy milyen formában osztozkodnak közös múlton ezek a fajták és megérted, mit jelent az AKC, UKC, ADBA és az ő elnevezéseik ebben a történetben.


Amerikai staffordshire terrier standard

FCI 286. Mit is jelent pontosan egy kutya standardje? Ki és mikor jegyezte le az amstaff leírását? Hogy hangzik magyarul ez a szöveg? Ebben a cikkben erre kaphatsz választ.